Waarom LED verlichting?

Waarom  led verlichting?

 

Waarom is led verlichting zo populair en waar kunt u op rekenen wanneer u het toepast? Denk onder andere aan de mogelijkheid tot energie besparen en de verhoogde lichtopbrengst van een LED-lamp, maar denk ook aan de duurzaamheid van led verlichting. De LED-lampen zijn bovendien een stuk veiliger toe te passen, waardoor ze diverse voordelen bieden. Led verlichting kan in principe overal worden toegepast en zorgt voor een aanvullende mate van flexibiliteit met betrekking tot de kleur van het licht die u wenst.

 

Energie besparen

Met led verlichting kunt u energie besparen,  vergeleken met een normale tl buis gebruikt de led tl buis de helft minder energie. Vaak leidt dit met een normale branduren patroon tot een terugverdientijd van ongeveer 2 jaar. En wij bieden u 3 jaar garantie! Dus geen risico.

 

Lumens per Watt

Daarnaast zorgt led verlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. Led verlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.

 

Duurzaamheid van ledverlichting

Led verlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De LED-lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Een LED-lamp gaat gemakkelijk 50.000 uur mee, ten opzichte van slechts 1.000 uur voor een gloeilamp of 5.000 uur voor een spaarlamp. U bespaart hierdoor ook in de toekomstige vervangingskosten aangezien u de komende 10 jaar geen tl-buizen meer hoeft te vervangen die soms op behoorlijke hoogtes hangen.

 

 

Veiligheid van led verlichting

De led verlichting zorgt voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling waarvan sprake is. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. LED-lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een LED-lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De led verlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast, bijvoorbeeld binnen de detailhandel of in omgevingen waar kinderen actief zijn in de buurt van de verlichting. Ook is het zeer geschikt voor koude ruimtes en in omgevingen waar de lamp veel beweegt aangezien led geen gloeidraad heeft die gevoelig is voor trillingen.

 

Milieuvriendelijk

 

Ook zit er in led verlichting geen schadelijke stoffen zoals kwik, sulfaat ed.  Dit is uiteraard minder bezwarend voor het milieu en bovendien omdat u minder energie gebruikt zorgt u ook indirect ook voor minde C02 uitstoot van onze energiecentrales!

 

Conclusie

Led verlichting is nu een win win situatie voor alle betrokken partijen, het is goed voor uw portemonnee, u bespaart het milieu en het verdient zichzelf door onze scherpe prijzen vanzelf terug binnen onze garantieperiode!

Als u door dit verhaal geïnteresseerd bent kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken na een bedrijfsbezoek. Wij rekenen dan voor u uit wat u precies bespaart als u uw conventionele lampen vervangt met LED

 

Geef een reactie